Impuls  Massasje

BEDRE HELSE OG LIVS KVALITET

Blogg

Hvem skal du gå til?

Skrevet den


                                         

 

Hva slags behandling er best når du har vondt i muskler og ledd?

Det finnes mange aktører som gjør sitt beste for å hjelpe mot muskelskjelettplager.

Ulike oppfatninger blant pasientene

De bruker alle manuelle behandlingsmetoder. Dette betyr at behandleren i stor grad benytter seg av sine egne hender for å undersøke og behandle problemer i menneskets bevegelsesapparat, som skjelett, rygg, muskler og ledd. Så hva er egentlig forskjellene mellom kiropraktor, naprapat, osteopat, fysioterapeut og manuellterapeut? Den største forskjellen ligger i utdannelsen til de ulike, og selvfølgelig den individuelles oppfatning av kvaliteten og resultatet på behandlingen.

Kiropraktor

Kiropraktorene behandler hovedsakelig ledd, som regel ved manipulasjon («knekk»;). Når du kommer til en kiropraktor skal du beskrive med dine egne ord hva som feiler deg. Med dette utgangspunktet vil kiropraktoren stille spørsmål for å belyse relevante sammenhenger og årsaksforhold. I tillegg må kiropraktoren orientere seg om eventuelle tidligere sykdommer og skader, medisinbruk, belastninger i hjem og arbeid. Kiropraktoren kartlegger funksjon og bevegelse i nerve-muskel-skjelettsystemet for å lokalisere feilfunksjoner i ledd og muskulatur for å vurdere om dette har sammenheng med pasientens symptomer. Deretter undersøker kiropraktoren med hendene for å finne smertekilder i senefester, muskulatur, ledd og skjelettstrukturer. Alle ledd i bekken, ryggsøyle og nakke undersøkes for leddlåsninger. Kiropraktorene har rett til å henvise, og å sykemelde.

En kiropraktor kan blant annet hjelpe deg med:

- Nakkesmerter og hodepine/migrene

- Nakkeslengskader

- Skuldersmerter

- Bryst/Brystryggsmerter

- Idrettsskader

- Lavryggsmerter

- Bekkensmerter

- Ryggsmerter

 Kiropraktikkens grunnleggende behandlingsmetode, manipulasjon, er den behandlingsmåten som dokumentert har best effekt på manuell behandling av akutte og kroniske korsryggsmerter. Den totale studietid for en kiropraktor er fra 5-8 år. I tillegg må du avtjene 12 måneders turnustjeneste før du får offentlig godkjenning som kiropraktor.

Osteopat

En osteopat er spesielt opptatt av å finne sammenhenger til folks smerter og plager. De behandler ikke bare muskler og ledd, men også bindevevsnettverket i kroppen. Derfor behandler osteopatene i stor grad også følgetilstander av sykdom og skader slik som for eksempel luftveisproblemer, problemer med urinveiene og fordøyelsessystemet. Ifølge osteopatene kan årsaken være et annet sted i kroppen enn der smerten oppleves. Ofte behandles derfor et annet område enn akkurat der man har vondt.

Osteopati øker kroppens evne til å helbrede seg selv gjennom fysisk behandling av hele kroppen ved smerter og plager. En osteopat fokuserer på sammenhenger mellom muskel- og skjelettsystemet og andre deler av kroppen, som bindevevsnettverket og kroppens sirkulasjonssystemer. Det benyttes mange ulike teknikker som mobilisering, avspenning, korrigering av ledd eller tøyninger. Behandlingen har en trygg og skånsom tilnærming. Osteopatudanning tar fem år.

En osteopat kan blant annet hjelpe deg med:

- Belastningsskader

- Rehabilitering etter sykdom og skader

- Rygg- og nakkeplager

- Idrettsskader

- Hodepine/migrene

- Nakkesmerter

- Svimmelhet

- Nervesmerter

- Prolaps

- Kolikk hos barn

- Ufrivillig vannlating

- Ulike smerter i bein og armer

Naprapat

Behandlingsmetodene til en naprapat er beslektet med manuelle behandlingsmetoder som gjøres av kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopater og massasjeterapeuter. Det unike med naprapaten er hvordan behandlingsmetodene kombineres for å gi effekt. Behandlingen konsentreres like mye på steder hvor man ikke har vondt som der man har smerter. En naprapatutdannelse er på fire år. Behandlingsmetoder til en naprapat kan være: Manipulasjon, mobilisering, triggerpunktsbehandling, muskeltøyning og massasje.

 En naprapat kan blant annet hjelpe deg med:

- Kroniske ryggsmerter, nedsatt bevegelighet.

- Tennis- /golfalbue, musearm

- Kneskader og muskelstrekk

- Idre

Massasjeterapeut

En Massasjeterapeut har en lengre utdannelsen enn https://impulsmassasje-r-yken-hurum.reservio.com" target="_blank">Massør og har derfor flere massasjeteknikker hun/han kan benytte i behanlingen og studiet innebærer også en større grunnleggende faglig utdannelse i medisin.

Massør

En Massør er utdannet i anatomi, fysiologi, skade- og sykdomslære og kan hele muskelsystemet, med tøye- og funksjonstester, samt grunnleggende massasjeteknikker i klassisk massasje.

Kilden www.nettavisen.no
Kategorier: Ingen

Publiser en kommentar

Ops!

Oops, you forgot something.

Ops!

Ordene du tastet inn matchet ikke teksten. Prøv igjen.

0 kommentarer